Sv: Frukt og grønnsaker
Opprinnelig lagt inn av Elisabeth33, her.
Hei
men balanser blodsukkeret i fruktmåltidet ved å: spise noe fett ved siden av(feks fløte) og nøytraliser syre(sukker) ved å drikke mineral-rikt vann(vann tilsatt feks himalyasalt, cellesalt, Urbase, basevital etc...) eller mineral-kapsler.
Jeg synes det er viktig å spise frukt, så samt man tåler det(ikke har diabetes, mye helseplager/sykdommer eller overvekt) og trener regelmessig. Ingen grunn til å utelate det for bestandig da..
Frukt innholder mye vitaminer, mineraler og enzymer(ikke i juice da!!), fiber som kroppen din har godt av ...
brød, poteter, pasta kan ikke skryte av det samme 
Spis av naturen, få deg i fett og hold deg i bevegelse
Frukt har ikke mye vitaminer. Frukt har litt C-vitamin og kanskje litt B-vitamin. Det er litt kalium, men ikke mye. I tillegg raserer fruktose leveren din. I tillegg gir fruktose deg insulinresistens og en forholdsvis høyere økning i insulinnivået enn stivelse. Hva er dessuten så bra med fiber? Nei, det motvirker ikke kreft. Det kan endog være ille. Se her.
Frukt bør egentlig seès som junk food, sammen med brokkoli, blomkål og bær. Poteten har ihvertfall litt høyverdig protein (på linje med biff) og en massiv dose B6. Cashew har masse høyverdig protein, mye magnesium og sink, samt karbohydrater stort sett fra stivelse (som gir mindre insulinøkning enn enkle sukkerarter; se her). Ingen av de har spesielt effektive plantegifter, mens "sunt grønt" er lastet opp med ting som goitrogener (som hemmer skjoldbruskkjertelen) og oksalat (som sliter ut nyrene og kan bidra til dannelsen av nyresteiner).
__________________
In the act of breathing there are two gifts of grace: taking in the air and being relieved of it. The former oppresses, the latter refreshes; life is so wonderfully mixed. Thank God when he burdens you, and thank him when he sets you free again.
|