Opprinnelig lagt inn av Lise
Jeg bruker rapsolje i maten min. Den er gaske stram på smak, men jeg har funnet en måte å takle det på... Jeg steker ferdig maten min, trekker den av platen, lar den slutte å frese, så heller jeg olje på og tar lokket på stekepannen og lar det stå i noen minutter. Da trekker oljen inn i maten og blander seg med krydderet og blir lett oppvarmet uten at det blir ødelagt...
Olivenolje har jeg til nå ikke klart pga smaken, men kansje jeg skal tørre å prøve meg med samme taktikken...
Vi bruker økologisk kaldpresset fra Rømer kjøpt på helsekosten (grønn flaske).
når det gjelder oliven, så er det stor forskjell på typene...
kjøpte en skikkelig dyr en som heter "il solatio", det er bilde av en sol på den.
denne oljen smaker som nøtter... god faktisk!
enig i at mange - selv om de er kaldpresset - er både beske og har litt sær smak!
jo dyrere olje, jo bedre smak!
|