Hvordan MINKE proteinandel og samtidig ØKE fettandel i kostholdet?
Etter en liten snuoperasjon i kostholdet mitt den siste uken ønsker jeg å gjøre noen justeringer. Av kaloriinntaket mitt ønsker jeg å fordele 10% på karbohydrater, 20% på proteiner og 70% på fett. Det jeg ser etter å ha logget matinntaket mitt den siste uken er at jeg har greit inntak av karbohydrater, men ligger noe høyt på proteiner og lavt på fett. Så fordelingen min er sånn nogenlunde slik:
1300-1600 kcal
~10% Karbohydrater
~25-30% Proteiner
~60-65% Fett
En typisk dagsmeny er for meg:
Frokost: Avokadomuffins, Spinatquiche, mandelgrøt eller omelett av 2 egg og litt spekemat
Lunsj: Salat m. grillet kyllinglår (med skinn) + 1 egg
Mellom: 1 yoplait Dobbel 0% + 2 små skiver lollypopbrød m. smør og 1 skive ost
Middag: Et eller annet kjøttstykke (noen ganger laks) stekt i smør + Brokkoligrateng eller mos (laget med ca 0,5 dl matfløte og en dæsj smør)
Kjøttet jeg spiser er stort sett: Hamburger, Skinkebiff, karbonadedeig eller kyllingfilet.
Er det noen som har noen kjappe tips til hvordan jeg kan få ned proteinandelen og øke fettandelen uten å måtte begynne å spise smør rett fra pakken, og fremdeles holde meg sånn nogenlunde på det samme kalorinivået?
|