Sv: Rabarbra
Opprinnelig lagt inn av Perdita, her.
Jeg vil bare minne folk på at det er lurt å spise en form for melkeprodukt til rabarbra fordi rabarbra inneholder mye oksalsyre som ikke er så bra for oss, men kalciumen i melkeprodukter nøytraliserer syren. Dessuten er det jo veldig godt 
Man bør spise melk til rabarbra etter st.hans, pga syre i produktet,
men om man høster hele tiden, og stadig har nye skudd,
er ikke dette noe problem!
Det er kun stengler som har stått fra de kom opp og videre utover som
er "farlige"
OG, her kan vi snart ha rabarbra suppe/grøt (stenglene er snart godt 12 cm, de lengste)
jeg koker rabarbraen opp i "passe mengde" vann, og noe sukker,
smaker meg frem til en god smak, og har tilslutt i en dose potetmel,
og thats it!
(potetmelet blander jeg ut i litt vann før jeg har det i gryta)
|