Sv: Superenkel Pannacotta
Hei,
Denne variasjonen har jeg funnet ett eller annet sted inne i forumet her:
Til 4 personer tager man:
6 dl fløte
splenda tilsvarende 85 gram sukker
1 vaniljestang
4 gelatinplater (endret for den blir litt stiv med 5)
Ha gelatinplatene i kaldt vann for å mykne.
Kok opp 2 dl fløte med de andre ingrediensene under omrøring, ha i resten av fløten tilsutt (hindrer kokt fløte smak og stivner fortere). Vaniljestangen deles, skrap ut frøene og has i. Ha med selve stangen også, den tar du ut til slutt. Når gelatinplatene er myke har du dem i. Når gelatinplatene er smeltet lar du kjelen kjøle seg av. Når avkjølt ha det over på glass med stett. Settes i kjøleskapet noen timer eller til dagen etter.
Variasjoner jeg har notert etter hvert som jeg har funnet dem, har prøvd sitron og sitronskall, ikke særlig vellykket.
Variasjoner smak:
Mandeldråper
Sitronessens+revet sitronskall
Appelsinessens+revet appelsinskall
Walden farm karamellsaus
Knuste nøtter
Romessens
Revet sukkerfri sjokolade
Smeltet sjokolade
Cognac
Mocca
|