Sv: Innmat og annen OE kost
La lever ligge èn time i eddikvann. Dette fjerner stram smak. Brun løk og poteter i pannen, tilsett lever i biter og noen skiver bacon. Putt gjerne i flere grønnsaker, som paprika ller purreløk. Dekk med masse smør og tøm over fløte. Tilsett gjerne tomatpurè, krydderier eller flådde tomater. La det putre så lenge du vil.
Du kan også lage en god patè. Stek 200 gram flesk i biter eller bacon i pannen. Tilsett dernest mer smør, en liten løk i biter og litt hvitløk. Stek til det er gyldent. Tilsett 150 gram kyllinglever i biter. Skru ned varmen, tilsett litt alkohol (gjerne cognac), cayenne, basillikum og andre krydderier. Put alt i en blender med ca. 25-50 gram kokt kald ris eller brødsmuler. Putt alt i en blender (utenom svinekjøttet) og kjør til en slags farse. Putt i flesket og blend mer. Pakk farsen i en beholder og dekk med 125-150 gram smør.
Lever er den viktigste innmaten. Se også om du kan få hånd om litt lungemos. Lungene lever i et reaktivt oksygenrikt miljø; det må være noe godt i dem som gir beskyttelse.
__________________
In the act of breathing there are two gifts of grace: taking in the air and being relieved of it. The former oppresses, the latter refreshes; life is so wonderfully mixed. Thank God when he burdens you, and thank him when he sets you free again.
Sist redigert av danish : 13-05-09 kl 19:07.
|