Sv: Innmat og annen OE kost
Opprinnelig lagt inn av dydde, her.
hjertlig takk. Som sagt så skal jeg kvitte meg med astmaen nå så jeg er 4-7 dager uten melkeprodukter så 1 dag med osv. Så får vel lage meg all innmaten på denne dagen.
Kanon ide me eddik vann, skal absolutt gjøre dette. Synes okselever er mye mindre stam enn griselever.
Skal se om jeg kan finne noen bra oppskrifter på lungemos, hadde vært vidunderlig å fått all innmaten til å smake veldig godt.
En ting jeg lurte på ang all grisekjøttet er fette i gris er jo mer flerumettet fett enn f.eks okse fett o.l. Vet ikke om Jan K har nevnt noe om dette? kan være at det er pga hvordan grisene blir foret nå til dags men ville bare kaste det opp i dagens lys siden flerumettet fett egentlig skal holdes ganske lavt. Egg plumme, bacon og grisefett er vel de kildene me høyest flerumettet fett.
Ja, oksefett er mindre flerumettet og mer mettet. Kwasniewski har dessverre ikke tatt denne diskusjonen, såvidt jeg vet. Jeg kan ikke polsk, og får dermed ikke med meg samtidsdebatten på Optimala-fora. I boken sier Kwasniewski at gris er best fordi det er biokjemisk likt vår egen kropp, men jeg vet ikke helt om dette er rett. Gris har en proteinkvalitet rundt 75-79, som er lavere enn både biff og cashewnøtter.
Eggeplomme er ikke så flerumettet (4,2 gram per 100 gram). Det virker dessuten som mettet fett motvirker de negative effektene av flerumettet fett. (Jeg skal se om jeg finner noen studier om dette senere.)
__________________
In the act of breathing there are two gifts of grace: taking in the air and being relieved of it. The former oppresses, the latter refreshes; life is so wonderfully mixed. Thank God when he burdens you, and thank him when he sets you free again.
|