Sv: Alternativer til for mye kjøtt
Opprinnelig lagt inn av Nicpins, her.
Av og til så tenker jeg også på dette. Men så tenker jeg kanskje at det totale regnestykket for meg som person er lavere lell, hvis du skjønner? Når jeg spiser bare rent kjøtt fisk og grønnsaker, så er jo dette så rasjonell næring at jeg forbruker MYE mindre mengde mat enn karbospiserne. Det brukes dermed mindre energi på å produsere maten min fordi jeg trenger mye mindre matmengde, men den kaster mer av seg i form energi, den har mindre emballasje, og det blir mye mindre avfall etter meg, både i søpla og i do. Så derfor tenker jeg at selv om kjøttprod. er kostnadskrevende så senker det likevel mitt matforbruk og min avfallsmengde. Og det er jo bra. Noen ganger synes jeg selv at jeg er veldig lur, nemlig. Men det er jo kanskje et poeng, eller?
Problemet er at det går med ca. 50 gram protein (fra planter o. l) for å lage ètt gram protein kjøtt. I tillegg er storfe ganske store dyr og bruker derfor mye energi på å holde kroppen varm.
Så, nei, et høykjøtt-kosthold blir aldri miljøvennlig. Med mindre du jakter dyrene selv. Potetprotein, melk og egg er langt mer bærekraftig. De har dessuten betraktelig bedre proteinkvalitet (særlig egg). Se f. eks. her.
__________________
In the act of breathing there are two gifts of grace: taking in the air and being relieved of it. The former oppresses, the latter refreshes; life is so wonderfully mixed. Thank God when he burdens you, and thank him when he sets you free again.
|