Sv: Mat ved magebesvær? Ikke for lavkarbospisere?
Opprinnelig lagt inn av Carisma, her.
Hmm, så rart. Nå vet jeg ikke akkurat hvilke mageproblemer det dreier seg om. Men i fjor vinter fikk jeg matforgiftning som gikk over til en tarminfeksjon som holdt stand en fjorten dagers tid. Fikk beskjed av legen om å holde meg unna disse matvarene, fordi de ville gi næring til bakteriene og holde liv i infeksjonen. Alt som hadde med melk å gjøre. Og brus og jus er for mye syre.
Han anbefalte tørre ting som loff og knekkebrød han også fordi det er lett å bearbeide for magen. Og litt frukt når jeg klarte det.
Det viktigste er uansett å bli frisk først, og så tenke kosthold igjen 
Legen sa bare at det var magebesvær, ikke noe mer enn det. Men jeg har vondt i magen og går på do hver halvtime.
Jeg tror ikke de såkalte ekspertene vet selv engang, man finner sikkert ørten forskjellige lister fra like mange "eksperter", hehe. Det som er merkelig, er at man fra barnsben av blir innprentet med at når man har mageproblemer, kvalm og spyr, så bør man ikke spise melkeprodukter generelt. Jeg har alltid overholdt denne regelen på generell basis fordi når jeg har ondt i magen eller er kvalm så får bare tanken på melkvarer fremkalt brekninger hos meg. At man da kan spise ost, får jeg ikke til å tro. Jeg kommer værtfall ikke til å gjøre det - verken med eller uten melk 
Jeg vil tro at grunnen til at man prøver å anbefale mat, er fordi man skal få i seg næring mens man er sjuk og når man er sjuk, trenger man forsåvidt ikke tenke på kostholdet sitt, men det hjelper lite om man spiser mat som i seg selv kan gi magesmerter 
|