Vis enkelt innlegg
Gammel 18-05-09, 16:26   #6
Sunfrid
Medlem
 
Sunfrid sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2009
Hvor: Akershus
Alder: 55
Innlegg: 124
Sunfrid er ny på veien

Sv: Lollypopbrødet hever LITT i ovnen?

Sitat:

BTW: Alle mine bakverk sprekker BESTANDIG i toppen, vet noen hva jeg gjør galt?


Det kan hende du har for varm ovn, slik at baksten får en stekeskorpe før den er ferdig hevet... kan hjelpe med litt damp i ovnen eller litt vann/fuktighet på overflaten. Eller at du setter inn baksten ved litt lavere temperatur, og justerer temperaturen når baksten står i ovnen. Er det bakst med bakepulver, kan du prøve og redusere bakepulver med en liten tanke. Det kan også være litt stilig at brød sprekker kontrolert, bruk da en kniv og dra/skjær spor på skrått i brødets overflate (ca 1 mm dype).

Når det gjelder gjærbakst er det ofte at baksten ikke har fått heve ferdig før den stekes...


LYKKE TIL

__________________


Sunfrid er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat