Snøfrisk/Chevre/mynte-omelett
Hei
Denne omeletten mener jeg at jeg fant i en Nigella Lawson-bok for flere år siden, men nå som jeg er på Skaldeman har den blitt en ny frokostfavoritt!
Geitosten og mynten er en så god/uvanlig kombinasjon at det "bryter" den vanlige eggesmaken, slik at dette funker veldig bra som et alternativ i "frokost-rutinen" hjemme (som er egg/bacon, eggerøre/røkelaks, snøfriskomelett)..
Oppskriften (ca 1 person):
Mye smør i panna
3 egg
3 ss fløte (vann går sikkert også bra)
litt salt
1/2 pk snøfrisk eller ca 50 g. chevre
5-6 friske mynteblader (har ikke prøvd tørket, men tror litt av piffen forsvinner da)
Smelt rikelig med meierismør i panna. Pisk egg og fløte + salt lett med en gaffel, tøm i panna på medium/høy varme.
Når omeletten begynner å bli litt stiv legger du på snøfrisk eller chevre på halvparten av omeletten (ta "passelig" mye ost til å dekke). Skjær myntebladene i tynne striper og strø oppå.
Snu halvparten av omeletten uten ost over ostesiden og gi den et par minutter til å varme opp oster.
For en større/mindre porsjon - ta passelig antall egg og bare juster opp ost/myntemengde litt ift. stekepannestørrelsen.
Enjoy! :-)
|