Tråd: Kresne barn
Vis enkelt innlegg
Gammel 29-05-09, 00:41   #90
Imp
Seniormedlem
 
Imp sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Hurum
Alder: 45
Innlegg: 1.075
Imp er et fyrlysImp er et fyrlysImp er et fyrlysImp er et fyrlysImp er et fyrlys

Sv: Kresne barn

Her var det mange svar, og jeg har ikke lest alle, så unnskyld om du har fått et svar likedan mitt.

Min jente er ikke så gammel, men jeg tror på å servere sunn mat uansett, og ikke tilby annet, eller ha annet i hus. Det vi spiser til middag er det vi spiser da. Vil hun ikke ha den maten, så greit, men hun får ikke noe annet akkurat da. Og jeg slutter ikke å servere ting hun ikke liker, for barnet mitt er en periodespiser. I lang tid spiste hun ikke brokkoli, men nå gafler hun ned.

Jeg husker ikke hvor jeg har lest dette, tror at Gro Nylander nevner noe om det i en av sine bøker (sikkert Lille venn, hva nå?), men det er om at barn kan selv regulere hva de trenger av matvarer. Hvis man serverer et barn en middagstallerken hver dag som alltid inneholder det samme innenfor det de skal ha av næring, kan de kanskje spise bare grønnsakene en hel måned, før de SÅ går løs på kjøttet/fisken. Dette har jeg sett hos jenta mi også, med brokkoli, gulrøtter, sopp, fisk og kjøtt.

Jeg tenker at barn sulter ikke i hjel. Om de ikke spiser middagen og vil ha en fullkornsbrødskive (eller frukt, eller noe som er sunt) senere på kvelden må jo det kunne gå an, men bare ikke under middagen.

Og så tror jeg på hygge og matro under måltidet. Istedenfor å mase på barnet om å spise (som S sine besteforeldre alltid gjør, de skjønner ikke at hun bare bruker god tid på måltidet), så er det bedre å gi en kort og enkel beskjed og ferdig med det.

Det fins et par bøker man kan lese. "Smil - vi skal spise" av Jesper Juul er en av dem. Fedon Lindberg har også skrevet en bok, "Barn i balanse" heter den, og handler om hvordan man kan få barn til å spise og like sunn mat.

Lykke til. Håper det går bedre etterhvert!

__________________

(Tio)mamma til Snuppa 07 og Fjokken 10 og gift med Skycrane
Barna våre er et resultat av lavkarbo da jeg har PCOS
Og så er jeg minus 27 kg!



Imp er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat