Sv: Fett er bra!
Opprinnelig lagt inn av danish, her.
Kroppen lager ikke glukose, men glukogen, som minner mer om stivelse enn sukker. Stivelse består av tettpakkede glukosemolekyler. Sukker består av 50/50 glukose/fruktose. Det er problematisk å sidestille de to sukkerartene, da fruktose har en langt mer giftig virkning enn glukose. For eksempel fremmer fruktose insulinresistens. Det er derfor ikke gitt at mel er like ille som sukker.
Det er viktig at lavkarbo-folk ikke blir til prester som fordømmer kategorisk. Da er vi ikke bedre enn de tullingene som sitter og gir ernæringsråd.
For meg spiller det ingen trille, men mulig du har rett for alt jeg vet. Jeg gikk bare ut i fra det wikipedia forteller om dette:http://no.wikipedia.org/wiki/Glykogen
Jeg får like kraftig svingene blodsukker uansett om jeg spiser potet, grovt brød eller rent sukker. Samme hva OE sier om potet, så kan ikke jeg spise potet noen ganger i uka, jeg trenger ikke en gang måle blodsukkeret for å vite at jeg blir helt på snurr og på jakt etter mere sukker.
|