Vis enkelt innlegg
Gammel 09-06-09, 13:59   #18
The Dude
Medlem
 
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 247
The Dude har en fantastisk aura rundt segThe Dude har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Oss overforbrukende miljøsvin

Opprinnelig lagt inn av Perdita, her.

Når man tenker på hvor mye vi spiser som produseres i lavkostnadsland og så fraktes langt for å komme hit så tror jeg ikke å spise nærprodusert norsk kjøtt og fett er en så dårlig ting miljømessig.

Tenk på hvor langt all den tropiske frukten folk dytter i seg hele året har reist, og risen folk spiser er nok heller ikke så miljøvenlig. Overforbruket av sukker er jo ekstremt, og det er ganske mye jord som brukes opp til å produsere det! Tobakk er jo virkelig en versting. Nei litt lokalprodusert kjøtt og melkeprodukter er faktisk ikke så ille. Norske sauer beiter for eksempel steder som ikke kunne vært dyrket mark uansett.

Norge er faktisk er en helt særegen posisjon når det gjelder noe som potensielt kan kalles bærekraftig matproduksjon (men vi er ikke i nærheten allikevel). Grunnen til det er at det er få av oss i et stort land, og tilgang til tilstrekkelig med vann og fornybar energi. Sauene du nevner er korrekt nok et bra eksempel. Norsk okse, gris, kylling og eggprodukter er det ikke siden de trenger enorme mengder kunstgjødsel og kraftfor før de når matbordet.

The Dude er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Vær snill med kroppen Svar med sitat