Sv: Tex Mex mat
RANCHERO SAUCE
(Sterk tomatsaus)
4 porsjoner
Denne sausen er svert anvendelig: Bruk den på "Huevos Rancheros" (Frokost med egg, oppskrift kommer) eller en frokostomelett, Bland den med pasta (Til familien) bruk den til taco eller som dip til grønnsaker eller nachochips (Gjester og familie).
3 ss olivenolje.
2 fedd hvitløk, finhakket eller presset.
1 liten løk, hakket.
5 store tomater, grovhakket eller 1 boks hakkede tomater.
2 ts tomatpure.
2 ts chipotlepasta (Røkt chillipasta) eller barbecuesaus eller 1-2 ts chillisaus.( Chipotle kan du lage ved å ta 2 ts tomatpure og 1/2 ts røkt paprikapulver eller røkt chillipulver)
1 ss hakket frisk oregano, eller 1 ts tørket.
1 ts "sukker" (evt splenda om du i det hele tatt vil ha det med, prøv uten først)
salt og nykvernet sort pepper.
Slik gjør du:
1. Varm oljen i en kasserolle og fres hvitløk og løk på middels varme til de er myke og blanke.
2. Tilsett tomatene og resten av ingrediensene og rør om.
3. Kok sausen uten lokk på middels varme i ca. 10 minutter. Smak om den er passe krydret. Sausen kan serveres både varm og kald.

|