Vis enkelt innlegg
Gammel 06-07-09, 13:12   #1
Ramah
Medlem
 
Medlem siden: Feb 2009
Hvor: Oslo
Innlegg: 78
Ramah er på en erverdig vei

Kvalitet på egg

Hva er forskjellene på et høy- og lavkvalitetsegg?

Kona mener vi må kjøpe egg med god kvalitet når vi spiser så mye egg som vi gjør nå. Jeg har kjøpt en del ulike egg i det siste, men ettersom vi (for det meste) lager omelett av dem klarer ikke jeg å kjenne forskjell i smak på First Price egg og Priors Solegg.

Og er det noen forskjell på dem?
Hva er dårligere med et "billig-egg" fra Coop eller Kiwi? Størrelsen er nå en ting, men det er jo bare å kompensere med et ekstra egg. Men er det andre forskjeller?

Mine erfaringer er at tykkelsen på skall kan være noe forskjellige - dyre egg er lettere å knekke. Når det gjelder størrelsen og fargen på plommen er ikke høy pris det samme som stor og mørkegul plomme.

Mine favorittegg hittil er Frokostegg på Rema 1000. Men da er det ikke smaken som avgjør, men "følelsen" av eggene - letter å knekke enn first price eggene, og fin plomme. Men jeg vet ikke om smaken er bedre! Og til syvende og sist er det vel det som teller. Er dyre egg bedre (på smak) enn billige?

__________________


Ramah er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Skaldeman Svar med sitat