Sv: Kjøttkake-oppskrift?
Jeg lager kjøttkaker slik (klassiske middagskjøttkaker):
400-500 gram karbonadedeig
1 egg
litt vann
En halv finhakket løk
En klype ingefær
En klype muskat
Salt og pepper
Alt blandes godt og formes til passe størrelse med hånd, skje og kaldt vann. Brunes på begge sider, legges så i en kjele med litt vann og dampes ferdige under lokk. Krafta som blir igjen i bunnen kan brukes til sausen.
Jeg lager gjerne litt kålstuing av kokt kål, fløte, nestargel og muskat til (men hodekål er rett i overkant av 5 gram KH per 100 gram, så spørs hvor streng du er om dette er en god idé kanskje?).
Til krydrede kjøttboller gjør jeg slik:
400-500 gram kjøttdeig
1 egg
litt vann til å spe med
Halv finhakket løk
Noen fedd revet hvitløk (spørs hvor mye du liker)
Salt og pepper
En neve revet parmesan
Litt chilipulver/finhakket fersk chili
En halv teskje karri
Litt tørket koriander
Blandes og stekes til kjøttboller som dampes ferdig under lokk. Til pleier jeg å lage en tomatsaus:
1 boks hakkede tomater
Noen fedd revet hvitløk
1 rød chili finhakket
Salt, pepper og oregano etter smak
Hvis jeg vil ha mer "mat" ut av sausen pleier jeg tilsette paprika, champignon, løk e.l (man tager hvad man haver)
Kokes på lav varme i minst 20 minutter, gjerne mye lenger! :-)
|