Vis enkelt innlegg
Gammel 04-08-09, 20:03   #1
Levita
Medlem
 
Levita sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2008
Hvor: Oslo
Alder: 46
Innlegg: 422
Levita er en juvelLevita er en juvelLevita er en juvel

Levitas krydrede tapaskjøttboller

Etter oppfordring fra Lillemor (takk skal du ha ), legger jeg ut oppskriften min på tapaskjøttboller med tomatsaus:

Til krydrede kjøttboller gjør jeg slik:
400-500 gram kjøttdeig
1 egg
litt vann til å spe med
Halv finhakket løk
Noen fedd revet hvitløk (spørs hvor mye du liker)
Salt og pepper
En neve revet parmesan
Litt chilipulver/finhakket fersk chili
En halv teskje karri
Litt tørket koriander

Blandes og stekes til kjøttboller som dampes ferdig under lokk.

Til pleier jeg å lage en tomatsaus:

1 boks hakkede tomater
Noen fedd revet hvitløk
1 rød chili finhakket
Salt, pepper og oregano etter smak
Hvis jeg vil ha mer "mat" ut av sausen pleier jeg tilsette paprika, champignon, løk e.l (man tager hvad man haver)

Kokes på lav varme i minst 20 minutter, gjerne mye lenger! :-)


Sist redigert av Levita : 04-08-09 kl 20:10.
Levita er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat