Sv: Cornelias sjokoladeiskrem
Opprinnelig lagt inn av Starry Eyes, her.
Hørtes kjempegodt ut , men litt for mange karber for min smak, så tipsene til Imse er nok et alternativ hvis man vil kutte ned på karbene. Videre kan man jo evt bruke halvparten kokosmelk istedet for all den fløten (ca 1,4 kbh pr 100 g - men sjekk typen! det varierer veldig), da vil jo karbene reduseres endel.
Tror muligens ikke at kokosmelk vill være noe særlig i forhold til iskrem.. kanskje bedre i sorbet eller no. Og smaken vill jo ikke akuratt bli det samme heller. 
Denne isen minner om italiensk is, veldig fyldig og konsentrert i smaken.
Sånn is som man kjøper kanskje en eller 2 is-kuler av, så det er ikke sånn at man spiser opp alt å får i seg sinnsykt med karber.
Men sjokoladen kan helt sikkert erstattes med sukkerfri eller med en konsentrasjon som er høyere, feks. 85% og at man heller tar litt mindre.
Jeg tok bare det jeg hadde hjemme, men mulig 100gram sjoko er litt for mye.
Fløten tilsvarer i hvertfall etter det jeg kunne finne ut max 12 karber totalt for alt. Antagelig litt mer for den omregningskalkulartorn jeg brukte (fra dl. til gram) hadde bare olivenolje som nærmesta valg og det veier nok litt mer en fløte :-) Fikk i hvertfall svar der at 5dl = 406 gram.
Så hvis man da gjør som Imse sier og velger en sjokolade med få karber. - Takk for hjelpen Imse.
Jeg brukte forrestesten Marabou Premium Dark, den har 31 Karber pr. 100 gram .
Står en sjokosammenligning her:
http://www.carbzone.se/jamfor_choklad.html
Så hadde jeg brukt samme merke men 86% isteden så er det 19 gram per 100 gram.
Så altså bruker man 75 gram av denne (14 karber)
blir det totalt ca. 26 karber i hele røra. Også kan man jo dele det opp i så store posjoner man har samvittighet til he he!
Ellers finnes det jo sukkerfri sjokolade og, som nesten ikke har noe karbo. Da blir jo antall karbo helt annerledes. Så det kommer rett og slett helt ann på hva slags sjokolade man velger!
Skal prøve ut flere varianter jeg !
__________________

Sist redigert av Cornelia : 07-08-09 kl 13:29.
Årsak: Kommer stadig på noe nytt !
|