Sv: Bra nok måltider?
De fleste med melkeintoleranse tåler meierismør godt. Det går også an å "klarne" smøret og fjerne melken.
Angående margarin så skrev jeg noe om det for en stund siden. Bare klipper og limer litt her, jeg. 
"Synes det er litt viktig å informere om hvordan vegetabilske oljer blir laget. Solsikkeolje er en typisk vegetablisk olje man bør styre unna - uansett om det kan føre til vektreduksjon eller ikke.
Vegetabilsk olje er en kjemisk blanding som inneholder bensen, bensin, aceton osv. Kjemikalier blir brukt som katalysator for utvinningen, og den ferdige basen er en brun, seig, illeluktende masse som må behandles med enda mer kjemikalier for at det skal ligne på det endelige produktet. Det må tilsettes stoffer for å få den ønskede konsistensen. Skal det bli solsikkeolje, må det blekes og tilsettes fargestoffer for at det skal se ut som solsikkeolje (noen har bestemt at solsikkeolje skal være lysegul). Videre må det tilsettes kjemiske stoffer som aroma for å fjerne lukt og evt. tilsette lukt.
Det er også dette som gjøres med plantemargariner - eller bordmargariner. Basisproduktet tilsettes kjemiske stoffer og farger for at det skal se ut som - og lukte som den ekte varen - nemlig smør.
Gunnar Lindgren vet veldig mye om margariner og planteoljer. Det er verdt å kikke litt på hjemmesiden hans å lese hva han kan fortelle om oljer og margariner.
www.gunnarlindgren.com - klikk på linken "matfett".
Her forteller Gunnar Lindgren veldig kort om margarin og planteoljer (Intervjues av Kostdoktorn etter LCHF-konferanse i våres).
http://www.youtube.com/watch?v=M2mbzMgsFz8"

|