Vis enkelt innlegg
Gammel 16-08-09, 19:30   #3
MillaVanilla
Nytt Medlem
 
MillaVanilla sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Innlegg: 8
MillaVanilla er på en erverdig vei

Sv: Vaffeloppskrift til all slags bruk; måltid, mellommat, kjeks og kake.

Jeg gikk til oppfølging hos Fedon klinikken for to år siden og ble da rådet til å gå på ketogen kur i 6 uker (minimalt med karbo) for å starte en effekriv fettforbrenning. Jeg hadde akkurat fått diagnose PCOS som gjør at kroppen overproduserer insolin og lagrer fett i unormale mengder: Jeg la på meg 20 kilo på 8 mnd uten å spise anderledes enn før. Ketogen kost er ikke noe for meg, jeg slet meg gjennom 7 uker og gikk ned nesten 10 kilo på 8 uker. Kroppen min reagerer med kvalme og uopplagthet på ketogen kost, jeg hadde problemer med å spise rett og slett. spiste alt for lite og gikk konstant med hodepine. Det ble også så ekstremt at jeg tilslutt ga opp og tillot mer og mer karbohydrat (formye gør meg virkelig dårlig) Det skulle jeg ikke gjort, og vekt og tidligere symtomer dukket opp.

Da jeg gikk til kostholdslege som både jobber hos Fedon og privat praksis fikk jeg ny kunnskap: kroppen produserer 60-70 gr karbohydrater selv hver dag om den ikke får tilsvarende tilført. Det er en belastende prosess for kroppen, så hun mente å spise max 70 gr sparer kroppen for dette. Men alt utover dette er ikke bra. For meg er det viktig å lage meg en livstil kroppen min holder seg frisk med, samtidig som jeg når min idealvekt. Man går ned med 70 gr, men det går saktere ca 250 gr - 500 gr i uka. Varierer veldig men faren for tilbakefall blir mindre for meg. Dette er ikke en kur, men en livsstil. Da må jeg finne en god balanse mellom hverdagsmåltider, i farta-mat, kveldsmat, sosiale anledninger og ikke minst frokost som er måltidet jeg sliter mest. Jeg er veldig glad i frukt og bær og klarer meg ikke uten. Jeg er ikke særlig glad i egg og bacon, og brekker meg av tanken på varme middagsrester før lunsj.

Min hverdag ser ofte slik ut: (en god dag ;-) (jeg er ikke alltid like flink, det må man være for å gå ned)
Frokost: 2 stk vaffel med bringebær eller jorbærsyltetøy (uten sukker) + rømme eller kesam. Og en dobbel 0% youghurt. Eller 3 frokostpannekaker med blåbærsyltetøy (digg m kunstig søtstrø og kanel også)
Mellommåltid: den tredje vaffelen
Lunsj: middagsrester (alltid uten pasta, ris og potet/rotgrønnsak) eller salat med noe protein av noe slag,
Mellommåltid: eple og en neve nøtter
Middag alltid uten pasta, ris og potet/rotgrønnsak) Men av og til gjør jeg unntak og unner meg langsomme karbohydrater
Kvelds: vaffeloppskrift 3 plater

Jeg trenger å variere mye for jeg er mer matlei enn fysen. Om jeg har lyst på noe ekstra unner jeg meg diplomis sukkerfri is, et glass vin m litt nøtter eller mørk sjokolade i små mengder.

Jeg teller karbohydrater som man i gamledager talte kalorier. Så i praksis kan du spise ei tykk skive loff tilsvarende 70 gr karbo om du ikke spiser noen andre karbo før/etter den dagen. For meg utgjør mine 50-70 gr karbo vaffleloppskrift x 1 eller 2 pr dag 12/24 karbo, yoghurt 10 karbo, eple og nøtter resten (husker ikke tallet i hodet)

Matglede og det å nyte forskjellige smaker er viktig for meg. Jeg er ikke lenger hysterisk på innholdet i ferdig sauser og dressinger. Jeg går ned fordet... Men lager mest selv fordi det smaker så godt...

__________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wUDjZrP/]
MillaVanilla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: max 70 gr karbohydrater om dagen Svar med sitat