Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Smulamor!
De første kg man går ned er gjerne vann. De fleste går rundt med noen liter vann på kroppen som slipper når man begynner å spise ren, naturlig mat.
Jeg kan prøve å forklare prosessen som gjør at man lagrer fett enkelt:
Når du du spiser raske karbohydrater (særlig rene melvarer og matvarer med sukker i) så får du en blodsukkerstigning. For at blodet skal kunne ryddes for blodsukker og transporteres ut i cellene så trengs hormonet insulin. Insulin er et fettlagrende hormon.
Dess høyere blodsukkeret er, dess større insulinproduksjon for å holde tritt og dess mer fettlagring.
Dersom du spiser langsomme karbohydrater (f.eks grønnsaker som vokser over jorden) og naturlig fet mat så vil ikke blodsukkeret ditt stige like mye, det vil ikke produseres like mye insulin, og fettlagringen vil opphøre.
Når du spiser lavkarbokosthold, og er i ketose, har du potensielt sett den ultimate fettforbrenningen, da fettlagringen opphører, og kroppen kan begynne å frigi fett. Grunnen til at den frigir fett er fordi den trenger det som energi. På et kosthold med mye brød, pasta og sukkerholdig mat er energien glukose som er et biprodukt av raske karbohydrater. På et kosthold hvor du er i ketose, så er energien din ketoner som er et biprodukt av fett.
Det finnes mange grunner til å spise fett. Det er mettende, det holder blodsukkeret ditt stabilt, de mest essensielle vitaminene er fettløselige, og det smører kroppen fra innsiden og er gunstig for hår, hud og ledd.
Håper dette var forklarende 
__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski
Siste rest, nytt forsøk:

Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
|