Vis enkelt innlegg
Gammel 06-09-09, 08:26   #3
Fnutte
Medlem
 
Fnutte sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Hvor: Akershus
Alder: 50
Innlegg: 411
Fnutte er virkelig snillFnutte er virkelig snillFnutte er virkelig snillFnutte er virkelig snill

Sv: Oppskrift på brød...

Her er et par oppskrifter som jeg har hentet på nettet et eller annet sted tidligere:

Dr. Lindbergs 8 korn brød
Til 2 brød
Ingredienser
2tstørrgjær
7dllunket vann
2ssolivenolje eller rapsolje
1ssfruktose
5dlsammalt hvete, grov
0,80dlbyggmel
0,80dlbokhvetemel
0,80dlspelt
0,80dlfin sammalt rug
0,80dlhavregryn
0,80dlsesamfrø
0,50dlfint durumhvetemel(pastamel)
1dlgluten
2tsjohannesbrødkjernemel
2tsnatriumredusert salt



Ha gjær, olje og fruktose i det lunkne vannet (ca 30 grader). Ha i resten av ingrediensene og elt deigen (bruk helst kjøkkenmaskin) til den er passe fast og elastisk. Sett deigen til heving på et lunt sted til den er blitt dobbelt så stor. Elt deigen på ny og form den som brød eller rundstykker.
Dekk med et klede og la den etterheve i 30–40 minutter.
Sett brødene i stekeovnen ved 180 ˚C og la dem steke i ca 40 minutter (ca 15–20 minutter for rundstykker). Legg brødene på en rist til avkjøling når de er ferdig stekt.


Dr.Lindbergs Solsikkerugbrød uten hvete
2 brød

Saftig rugbrød med mye godt i. Er uten hvetemel.

25 g gjær
7 dl lunkent vann
1 1/2 ss extra virgin olivenolje eller rapsolje
1 ss melasse (helsekost)
1 ss fruktose
8 dl grov sammalt rug
3 dl fint rugmel
1/2 dl speltflak (helsekost)
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø - helst grovknust
1 dl rugflak (helsekost)
1 sl havregryn
1 ss johannesbrødmel
(helsekost, heter også carobpulver)
5 ss glutenmel
1 ss salt (LoSalt eller seltin)



Rør gjæren ut i vannet, tilsett oje og melasse. Bland alt det tørre og rør det sammen med gjærvæsken. Elt deigen godt så den blir blank og smidig. Den skal ha tykk, grøtaktig konsistens. Fordeles i to godt smurte former.

dekkes med plast og la dem heve til dobbelt størrelse, ca 1 time.

Stek brødene nederst i ovnen til de er gjennomstekte (200 grader, i ca 45-60 minutter)

Avkjøles på rist.

__________________




til alle fra Fnutte
Fnutte er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat