Tråd: Bakt makrell
Vis enkelt innlegg
Gammel 06-09-09, 19:31   #1
Krøllerellerei
Seniormedlem
 
Krøllerellerei sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2009
Hvor: Rogaland
Innlegg: 635
Krøllerellerei er ny på veien

Bakt makrell

Dette er det beste jeg har spist på lenge!

Jeg serverte den sammen med blomkålmos, poteter til de som ville ha, agurksalat (kuttet agurk i lake med litt eddik) og masse seterrømme.
Alt ble spist opp! Alle likte det!

Oppskriften fant jeg her

Sånn laget jeg det til 4 personer

4 feite og fine makreller (jeg hadde hele i fryseboksen fra i sommer)
6 ss olivenolje
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts chilipulver
1 ts salt

Fisken legges i en romslig form i ovnen på 180 grader. Du trenger ikke smøre formen, det kommer nok fett ut av makrellen etter hvert. Når fisken begynner å løsne fra ryggbenet øverst ved nakken (pirk forsiktig med kniv), tar du ut formen og skrur tempen ned til 80 grader. Nå løsner du hele den øverste fileten forsiktig fra ryggbenet, og velter den over på siden, slik at de to filetene blir liggende med skinnsiden ned og kjøttet opp. Har du gjort alt riktig, skal fisken være nesten gjennomstekt, men fremdeles grå og matt helt inne langs ryggbenet.
Fjern ryggbenet og dryss salt over fisken. Så stryker du denne krydderoljen utover fisken, og setter formen tilbake i ovnen. Nå er fisken klar til å serveres etter to til fem minutter!

Nam!

__________________
Journalen min



Krøllerellerei er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat