Vis enkelt innlegg
Gammel 08-09-09, 11:37   #29
Kula
Seniormedlem
 
Medlem siden: Nov 2006
Innlegg: 1.389
Kula er bare helt fantastiskKula er bare helt fantastiskKula er bare helt fantastiskKula er bare helt fantastiskKula er bare helt fantastiskKula er bare helt fantastiskKula er bare helt fantastiskKula er bare helt fantastiskKula er bare helt fantastiskKula er bare helt fantastiskKula er bare helt fantastisk

Sv: En nybegynner som har noen spørsmål

Opprinnelig lagt inn av Fungirl, her.

Nå har eg akkurat lest den og det var en veldig bra link, (har kun vært innom den første linken din nå) nå er jo denne linken akkurat hva ketolyse går ut på og det jeg selv har gitt råd om. Hva man kan spise osv. Bortsett fra melkeproduktene og sausene man kan kjøpe, dette mener jeg er fallgruver mht til ketosen, man kan jo leve ketogent på endel karbs, flere er i ketose oppmot 50 g karbs (selv har jeg kun lest akkurat dette siden eg ikke har testet min egen ketosegrense), men ferdigprodukter som sauser kan jo være en mulig "ødeleggelse" hvis man må lavt ned for å komme i ketose.
Selv vil eg uansett ha valgt meg en filosofi der eg har klare regler, og godt mulig at mange mener at LCHF er noe som vil gå som en egen filisofi, men eg har sett på dette som en fellesbetegnelse på de lavkarbofilisofiene der ute. Så godt mulig eg tar feil.

(Beklager lang svarstid, men sitter på jobb og må jobbe innimellom )


"Fallgruve" og eventuell "partystopper" er vel ikke det samme? Folderen beskriver jo også meieriprodukter som potensiell partystopper. Uansett er vel ikke "partystoppere" det første man skal introdusere nybegynner for - det er nok annet å ta tak i.

Jeg er opptatt av at man ikke skal gjøre ting unødvendig komplisert. Når en nybegynner dukker opp på forumet og spør om råd, er det lite matnyttig å få vite at man først må velge seg en filosofi. Det blir litt "Hæ? Filososfi? Hvordan velger jeg det da? Hvilke har jeg å velge i og hvordan skaffer jeg meg informasjon?". Denne måten å anbefale et lavkarbokosthold på skaffer jo bare Grete Roede flere kunder. En enkel, generell, ikke-kommersiell informasjon er vel optimalt å begynne med?

Som en oppfølging er det jo en mengde litteratur som kan anbefales for dem som har interesse av å sette seg grundigere inn i menneskets metabolisme. F.eks. "Bedre uten brød", "Sukker - en snikende fare", "Good calories, bad calories", "Det store kolesterolbedraget", "Letter on Corpulence" er bare noen jeg kommer på i farten. Skaldemans bøker syns mange også at er artige å lese.

Det er i allefall ikke noe hyggelig å bli møtt med en litt spydig "når du har valgt egenkomponert filosofi er det du som er eksperten, og det er bare du som vet hva du kan spise..." Slike utsagn bidrar bare til at lavkarbokosthold forblir noe for sære otusidere.



-

Kula er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat