Vis enkelt innlegg
Gammel 09-09-09, 08:46   #3
Areola
Supermoderator
 
Areola sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2005
Innlegg: 2.025
Areola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt av

Sv: Gratinerte brokkoli

Har ingen oppskrift på gratinert brokkoli til deg, men går du til oppskriftforumet, kan du søke på bare det forumet under "søk i dette forumet".

Bernaise er ganske enkelt om du vil gjøre det enkelt (og har fått taket på det, slik at det ikke skiller seg)

1 eggeplomme og 100 gram smør per porsjon.
Smelt smøret og få det ned til romtemperatur igjen. (viktig, da minsker sjansen for at det skiller seg)
Ha eggeplommene i en bolle, over vannbad. Rør og rør til det får en konsistens nesten som majones. Litt lettere konsistens. Ikke bruk for tynn bolle eller for sterk varme. Blir det klumper, kan den ikke brukes. Bruk heller litt lengre tid.
Når du synes konsistensen er passe, dypper du bollen i kaldt vann, slik at koaguleringen (?) stopper.
Smøret skal ha skilt seg når den nå har romtemp. Unngå å helle i bunnfallet, det er veldig salt. Hell i LITT smør. LITT. Det må røres i eggene hele tiden forresten. Rør ut smøret. Hell i litt til. Rør sammen. Jo mer du rører i, jo større er sjansen for at det skiller seg. Når du har har helt i alt smøret, har du i et par dråper sitron og tørket estragon etter smak. Jeg har i litt salt også. Og tørket persille Sausen er nok ikke så varm nå, men det gjør ingenting. Den varmes opp igjen når det helles over maten.
Har det skilt seg nå, kan du begynne på nytt med et egg og varme opp over vannbad og ommrøring, og spe i det som skilte seg etterpå. (Muligheten for å ende opp med MYE saus er ganske stor )

Såvidt jeg har forstått, er dette det enkleste man kan gjøre en bernaise. Ha smør og egg i backup om du ikke er en verdensmester på kjøkkenet

__________________
Vil du ha en ticker? Les her
Areola er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lchf Svar med sitat