Tråd: Hjelp! Kjeks?
Vis enkelt innlegg
Gammel 25-04-05, 23:14   #22
Ingo
Medlem
 
Ingo sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Trondheim
Alder: 47
Innlegg: 145
Ingo er virkelig snillIngo er virkelig snillIngo er virkelig snillIngo er virkelig snill

Nam!

Opprinnelig lagt inn av marianne

Fedons mandelkjeks
30-40 stykker

100 g smør
1 dl fruktose
250 g (4 dl) mandler
hvetemel til utbaking

Stekes i ovn ved 160 grader i ca. 15 minutter.

Smelt smøret på lav varme i en kjele.
Bland i fruktose og de malte eller finhakkede mandlene. Rør det hele godt sammen.
La det avkjøle noe. Dryss litt mel på bakebordet. Kjevle og klapp ut deigen til ca. 4-5 mm tykkelse. Skjær ut små snipper, trykk ut deigen med et eggeglass eller bruk små pepperkakeformer. Løft kjeksen med en ostehøvel over på et bakepapirkledd stekebrett. La det være ca. 1 cm mellomrom mellom dem. Stek kakene midt i ovnen til de er gjennomstekte og gylne. Husk at fruktose blir lettere brunt enn sukker. La de bli kalde på stekebrettet før du legger dem i en kakeboks.

Jeg har kjevlet de ut rett på bakepapirarket på stekebrettet, jeg. Synes det er kjekt å unngå å flytte dem over en og en. Og så brukte jeg fin spelt til utbaking.

Vi lagde denne oppskriften i kveld... NAM!
Jeg tok i litt kanel også, ca en og en halv teskje. Funket råbra! Sinnsykt gode mned brunost på!!!

TAKK!

__________________
Ingo
"The difference between the impossible and the possible lies in a person's determination."
Ingo er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat