Nam!
Opprinnelig lagt inn av marianne
Fedons mandelkjeks
30-40 stykker
100 g smør
1 dl fruktose
250 g (4 dl) mandler
hvetemel til utbaking
Stekes i ovn ved 160 grader i ca. 15 minutter.
Smelt smøret på lav varme i en kjele.
Bland i fruktose og de malte eller finhakkede mandlene. Rør det hele godt sammen.
La det avkjøle noe. Dryss litt mel på bakebordet. Kjevle og klapp ut deigen til ca. 4-5 mm tykkelse. Skjær ut små snipper, trykk ut deigen med et eggeglass eller bruk små pepperkakeformer. Løft kjeksen med en ostehøvel over på et bakepapirkledd stekebrett. La det være ca. 1 cm mellomrom mellom dem. Stek kakene midt i ovnen til de er gjennomstekte og gylne. Husk at fruktose blir lettere brunt enn sukker. La de bli kalde på stekebrettet før du legger dem i en kakeboks.
Jeg har kjevlet de ut rett på bakepapirarket på stekebrettet, jeg. Synes det er kjekt å unngå å flytte dem over en og en. Og så brukte jeg fin spelt til utbaking.
Vi lagde denne oppskriften i kveld... NAM!
Jeg tok i litt kanel også, ca en og en halv teskje. Funket råbra! Sinnsykt gode mned brunost på!!!
TAKK!
__________________
Ingo
"The difference between the impossible and the possible lies in a person's determination."
|