Vis enkelt innlegg
Gammel 13-09-09, 12:25   #5
trillian78
Seniormedlem
 
trillian78 sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Oslo
Alder: 47
Innlegg: 1.175
trillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt av

Sv: Dine beste kosekveld oster?

Jeg tror kanskje jeg er en ostesnobb. For skal jeg virkelig kose meg med ost så holder det ikke å gå i kjøledisken og kjøpe fabrikkpakkede oster. De er til hverdags. Skal jeg handle til ostekos, så må turen innom ferskvaredisken. Og ja, jeg liker også oster som lukter promp.

På et ostebord må det alltid være en brie eller en camembert. At den er akkurat passe moden er viktigere enn hvilket merke det er. Dessuten må man ha en smakssterk blåmuggost. Det er mange gode, men en Roquefort eller en St. Agur er alltid sikre valg. Eller åååhh en Stilton Så må det være en hard ost. En moden Apfenzeller eller en Gruyere er blant favorittene. Så må det gjerne være en mykere, mildere ost. Kanskje en Morbier eller en eller annen kittmodnet ost. Og til sist må det gjerne være en kremete dessertost.

Jeg holdt på å glemme Chevre! Chevre er himmelsk!

Men det er klart... Er jeg alene nytter det ikke å kjøpe inn alle disse ostene. Da begrenser jeg det til 2 eller 3 sorter. Hvis man kjøper i ostedisken kan man be betjeningen om å kutte noen mindre stykker enn de som ligger ferdigpakket i disken. Dessuten er det ingen skam og be om å få smake på en ost før man kjøper den. På den måten er det litt mindre risikabelt å prøve seg på nye oster.

Så er det viktig at osten er temperert. De smaker så ufattelig mye mer om de har stått på kjøkkenbenken en stund, enn hvis de kommer rett fra kjøleskapet.

Tilbehør er stangselleri, paprika, litt fersk fiken og valnøtter. Dessuten skal det helst være hvitvin til istedenfor rødvin. Skal man holde seg unna alkohol er det godt med te til ost.

Hvis man ikke skal passe seg veldig for karbene er det nydelig med litt pære og portvin til osten også.

Åh, det er godt det er søndag i dag så butikkene er stengt. Nå fikk jeg lyst på ost altså!

Hverdagost er den sorte castelloen og jarlsberg. Eller hvis jeg føler at jeg kan bruke litt ekstra penger på hverdagsosten så blir det en vellagret sveitser. Også er kjøleskapet aldri komplett med mindre det ligger en flis med parmesan der. Og gud forby den ferdigrevne parmesanen!

Hahaha! Jeg sa jeg var en ostesnobb!
Men jeg bruker altså heller litt ekstra kroner på god ost når jeg først skal ha ost, så får det heller bli en sjelden nytelse

__________________
¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
trillian78 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat