Sv: I lys av Chunkys innlegg - spiser jeg for mye?
Jeg har til tider spist helt rågalt mht på kalorier. Jeg har en øvre grense på 1800-2000 kcal, men lite karbs (30-40 gram kanskje, varierer fra dag til dag).
Jeg har ligget nede på 600 kcal på en dag! Og det uten å være sulten.
Bomkålgrateng f.eks. 3,4 gram karb og 64 kcal på 100 gram. Jeg kjøper de i ferdigposer og lager. Jeg får 4-5 måltider av det. Jeg har som regel noe annet til, eks. en skive laks eller 2 grillskiver etc i tillegg til mer grønt, og jeg blir stappmett - glemmer sogar min egen tommelfingerregel om spising hver tredje time.
Om jeg deler posen i 4, er altså hver posjon bomkålgrateng verdt ca 120 kcal og ca 6 gram karbo. Litt i meste laget for ketolysere egentlig. Så hiver jeg sammen en skive laks (ferdigfilet må vite - 125 gr). Den er ca 200 kcal. Og voila, jeg har ett ganske mettende måltid for meg verdt 320 kcal ca. Legger du til grønt må du nesten vite hvor mye karbs ca det er. Jeg pleier ikke bry meg så meget om det, tar det på gefÿlen litt. Noe grønnsaker har så liten næringsverdi at det er nesten ikke verdt å ta med de ekstra kaloriene for det er så lite, men man kan jo gjøre det bare for å vite.
Så er det jo noe fett i gratengen og godt fett i laksen. Så får man dekket litt fettbehov.
Kjøttdeig f.eks. En hel pakke på 400gram har ca 800 kcal. Ingen karbs. Jeg får to-tre måltider av den. Jeg kan jo f.eks steke den opp på morgenen og ha tacosalat, kjøttdeigrøre med løk og grønnsaker, kjøttdeig med blomkålmos osv. og fremdeles ha en god del kcal igjen av dagskvota mi. Syns du det er for mye kcal har man alltids svinekjøttdeig og kyllingkjøttdeig, og ja karbonadedeig (bannet jeg i kirka nå?), selv om de to førstnevnte er veldig uapetittelig når de er ferdigstekte.
Kylling skal jo liksom være alle slankeres beste mat. Jeg kan ikke fordra kylling, så jeg spiser det ikke selv, men det er kalorifattig når du spiser den uten skinn og metter godt pga høyt proteininnhold. Å spise bare denne er jo litt dumt da man burde ha en god fettkilde til den. Noen kyllingvinger eller kyllingklubber med litt dipp laget av litt rømme eller kesam går jo an. Man trenger jo ikke å bruke hele boksen.
Jeg så forresten Jamie Oliver lage sitronmarinert kylling med stekt asparges, aubergine, squash og avocado i noe slags gratengform. Jeg kan ikke tenke meg til at det smakte godt, for jeg er veldig kresen , men low kcal og low carb blir det jo.
Om noen er uenig i det jeg har sagt, så spiller det ingen rolle, det funker for meg 
|