Vis enkelt innlegg
Gammel 21-09-09, 11:01   #1
Karbosara
Seniormedlem
 
Karbosara sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Hvor: Fjerdingby
Alder: 58
Innlegg: 7.302
Karbosara er bare helt fantastiskKarbosara er bare helt fantastiskKarbosara er bare helt fantastiskKarbosara er bare helt fantastiskKarbosara er bare helt fantastiskKarbosara er bare helt fantastiskKarbosara er bare helt fantastiskKarbosara er bare helt fantastiskKarbosara er bare helt fantastiskKarbosara er bare helt fantastiskKarbosara er bare helt fantastisk

Hyperkalemi (nyresvikt)

Jeg spør på vegne av en kunde i salongen jeg jobber.

Hun har fått stilt diagnosen Hyperkalemi, dvs nyresvikt etter hva jeg forstår. Hun er litt fortvilet for tiden, for hun må forandre kosten sin og kan ikke spise mat med noe særlig kalium i.

Hun har fått beskjed om at hun ikke må gå ned i vekt, for da vil proteinet i kroppen bli frigjort og hun får for mye kalium fra kroppens lagere.

Jeg teoriserer litt rundt dette: Skulle ikke kun kunne spise mye fett og proteiner og lite karber, og på den måten ikke frigjøre proteinlagrene i kroppen?

Hehe...mulig jeg er blitt "miljøskadet" og tror at alt kan løses ved lavkarbomat...

Hun kan ikke spise buljonger og kraft fra kjøtt og grønnsaker. Hun må koke maten og ikke bruke annet enn urter/krydder for å tilsette smak.

Er det noen som har/kjenner noen med disse problemene, og i så fall: hva gjør dere?

Er lavkarbo tingen for henne tro?

__________________
fra Karbosara... vei mot lettere
tider!
Den siste nedtur-Velkommen hjem til meg! Blogg



Sist redigert av Karbosara : 21-09-09 kl 11:09.
Karbosara er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolysekuren, startet 1.nov, 2007 Svar med sitat