Sv: Info om kokosmel
Til Gerd og andre som ettserlyste info på norsk, så fant jeg dette på siden til Super nature.
"Aman Prana raw økologisk kokosnøttmel er pulverisert fiber av kokosnøttkjøtt. Det er rått og rikt på enzymer (ikke varmebehandlet over 40 grader), ikke søtet, lav på kalorier, økologisk, uten gluten og er en rik kilde til fiber og mange viktige næringsstoffer.
Kokosnøttmel inneholder de høyeste andelene av kosttilskudd fiber i forhold til andre måltider. 38,5% av mel er laget av fiber. Dette er derfor perfekt for å regulere magen. Du trenger vanligvis 10g fiber i hvert måltid for å få tarmfunksjonen i gang og for å unngå magesmerter og hard mage. Kokosnøttfiber daglig gir derfor en god fordøyelse og en flat mage. 10 gram fiber utgjør bare 30 kalorier.
Kokosnøttfiber renser også innvollene og gir motstandskraft og vitalitet. Fiberene fra kokosnøtten assisterer i å aksellerere prosessen med å fjerne giftige substanser og senke kolesterolet.
Flere og flere mennesker prøver å unngå hvete - enten de er allergisk mot det eller ikke kan tolerere gluten, eller de er på en diett lav på karbohydrater. Mange matprodusenter prøver å utvikle en rekke glutenfrie melprodukter fra mel slik som soya, nøtter og bønner. Aman Pranas kokosmel er en perfekt kilde til 0 gluten og gir i tillegg en god smak av kokos og er perfekt til smootheis eller i mange typer retter.
Aman Prana kokosnøttmel har et høyt innhold av kosttilskuddfiber (ca. 38%), protein (ca 19% og alle 8 essensielle aminosyrene) og er glutenfri. Den inneholder mer fiber enn mel fra korn. Den er egnet til å erstatte 10-25% av hvetemel i tradisjonelle bakeroppskrifter, og kan i tillegg brukes som kosttilskudd (fiber og proteiner). Siden
Kokosnøttmelet har også MCT som øker mineralopptaket i kroppen. En god helse starter i tamen og med næringsopptaket.
Kokosnøttmel er naturlig søtt, kan du bake med mindre sukker. Den er ideell som erstatning for krem i sauser og som bindemiddel for karriretter eller som en erstatning eller et tillegg til tradisjonelle måltider, eller som en ekstra kilde til fiber i yoghurt eller i frokostblandinger eller i en proteinsmoothie.
Bruk 1/2 eller 1 ss tre ganger daglig i en fiberdrikk eller i et glass vann (lage kokosmelk), juice, shake, smoothie, sammen med cacao og vann (kakao-kokosmelk) i teen eller i kaffen. "
Syntes det siste der hørtes spennende ut.
Har ikke prøvd det enda, men det er jo kjempe bra om det blir en grei kokosmelk av å blande ut på denne måten 
__________________

|