Opprinnelig lagt inn av pysa
Noen som kan forklare dette for meg?
http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=104161
sitat: Dr. Atkins-dietten kan vi aldri anbefale for noen. Det er udiskutabelt at et kosthold med så mye mettet fett, over tid vil øke fettinnholdet i blodet. Det igjen øker risikoen for hjerte- og karsykdommer, selv om man går ned i vekt.
Jeg vingler mellom atkins og fedon.... og blir litt satt ut når jeg leser dette....
Jeg reagerte på den der ja. Tror nok legen, HVIS han i det hele tatt har lest Atkins, nok har lest en eldre versjon av boka. Atkins presiserer at en ikke skal være redd for fett, men at meierivarer som fløte, rømnme, majones etc., - bør begrenses. Det står også klart at en skal være på vakt mot mettet fett. Men siden den norske oversettelsen av boka bygger opå 1992 utgaven av originalen er det vel ikke så rart at de som ikke har fulgt med på nyere forskning uttaler seg mot bedre vitende:
Opprinnelig lagt inn av Atkins.com - utdrag
Fett er den mekanismen som gjør at karbo-kontrollert vekttap virker. Når du følger Atkins, er fett din venn. Ikke bare fordi det er mettende, men også fordi det minsker strømmen av glukose ut i blodet ditt. Ved å moderere blodsukkersvingninger, reduserer fett trangen til karbohydrater. Sunt fett kombinert med karbo-kontrollert inntak øker forbrenningen av lagret kroppsfett. Når kroppen din primært bruker fett i stedet for glukose til drivstoff, kalles stoffskifteprosessen lipolyse. Fettet du spiser bør imidlertid være godt fett. Naturlig sunt fett finnes i oliven og olivenolje, frø, nøtter, frøolje, nøtteolje, nøttesmør, avokado, fet fisk slik som laks, sardiner og makrell og smør. Studier i Atkins Ernæringsprogram har vist at mettet fett fra kjøtt, smør og kokosolje generelt ikke utgjør en helsemessige risiko, så lenge du ikke konsumerer overdrevne mengder karbohydrater.
De typer fett du bør unngå, er kjemisk behandlede hydrogenerte oljer, som margarin og vegetabilsk matfett. Se etter pressede eller kaldpressede oljer og lagre dem på et mørkt, kaldt sted for å unngå at de blir harske eller at de oksiderer. Pass også på at du ikke lar oljen brenne eller begynne å ryke når du lager maten. De som prøver å lage en versjon av Atkins med lite fett finner at de blir sultne, og de vil dessuten ikke klare å oppnå det samme vekttapet som de som konsumerer sunt fett.
Nå har Atkins i løpet av sin karriere behandlet omtrent 70.000 pasienter. Og har VAR jo hjertespesialist. Det er uhyre merkelig at han i et land som USA ikke har blitt saksøkt om "dietten" han ga sine pasienter var så skadelig at de ble sykere av den......
Bortsett fra Dag Viljen Polezynski er det få ernæringskyndige leger/professorer som har satt seg ikke i hva Atkins dreier seg om.
Muskat forklarte det med mengde fett/når i prosessen veldig godt....
Du skal ikke tro alt som står i avisa !! 
__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
|