Tråd: Woksauser
Vis enkelt innlegg
Gammel 08-10-09, 12:23   #5
Alkazelters
Seniormedlem
 
Alkazelters sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Oslo
Alder: 45
Innlegg: 504
Alkazelters er en juvelAlkazelters er en juvelAlkazelters er en juvel

Sv: Woksauser

En liten mengde oystersaus, eller soyasoys er ikke så galt, men disse inneholder sikkert både sukker og hvetemel, men du trenger ikke mye. Ellers får du også kjøpt noe i pulverform, de inneholder typisk rundt 50 gram karbohydrat pr 100 gram pulver, men igjen bruker man kanskje bare 20 gram på en hel wok. Spice det hele opp med litt skikkelig chili, og andre ønskelige krydder.

Eventuelt kan du lage scampiwok, du får veldig mye god kraft når du woker scampiene, og det holder å krydre med finhakket chili, finhakket løk/sjarlottløk, finhakket paprika og finhakket hvitløk. Det blir enda bedre om du tilsetter litt fin hvitfisk.

Et annet tips er å lage kraft av rekeskall. Neste gang du spiser reker, frys ned skallene. Neste gang du skal woke, koker du kraft på skallene og koker kraften ned til ønsket konsentrasjon og krydrer med denne.

Alkazelters er avlogget   Min kostholdsfilosofi: OE Svar med sitat