Vis enkelt innlegg
Gammel 10-10-09, 19:18   #1
LenaBeatrice
Seniormedlem
 
LenaBeatrice sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2009
Hvor: Ørje, Indre Østfold
Alder: 53
Innlegg: 1.213
LenaBeatrice begynner å bli godt kjentLenaBeatrice begynner å bli godt kjentLenaBeatrice begynner å bli godt kjentLenaBeatrice begynner å bli godt kjentLenaBeatrice begynner å bli godt kjentLenaBeatrice begynner å bli godt kjent

Brun saus (jevnet/tjukk) uten mel

Kopierer teksten fra bloggen min:

Et eller annet sted på nettet har jeg lest at man kan bruke eggeplomme til å jevne saus så den blir tykkere.
Det måtte jeg prøve i dag, og det funket helt utmerket!
Vi hadde skinkesteik til middag i dag, og jeg brukte krafta fra denne steika til sausen

Tekst til bilde 1:
Dette ble resultatet. Sausen ble brun og fin og passe tykk. Smakte veldig godt!
Jeg silte krafta fra steika over i en liten kjele, vispet i en eggeplomme og lot det hele småkoke en liten stund.
Jeg hadde veldig lite kraft, 1-2 dl, og det holdt med en plomme, men jeg tror man trenger mere hvis man har mere kraft.
Hadde ikke i noe ekstra for å få til brunfargen, den ble sånn av seg selv


Tekst til bilde 2:
Jeg kuttet purre, selleri og gulerøtter som jeg la under steika i en ildfast form. I tillegg la jeg på noen klatter med smør og litt buljongpulver. Det ble kjempegod kraft, og det var denne jeg jevnet med eggeplomme

Vedlagte bilder
Filtype: jpg brun saus.JPG (59,6 KB, 92 visninger)
Filtype: jpg steik.JPG (93,2 KB, 43 visninger)
__________________
Minus 45 kilo med Atkins

Bloggen min (lavkarbomat, helse m.m)
Før bilder
Etter bilder
LenaBeatrice er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat