Sv: Lavkarboskepsis
Opprinnelig lagt inn av Dreamy, her.
Carisma skrev: Som tidligere nevnt, for mye protein vil omgjøres til glukose, som øker blosukkeret og dermed insulinet. Og DA kan kroppen lagre overskuddsfettet.
Du svarte med teksten over.
Men jeg er ikke helt sikker på hvor du mener at Carisma har gått seg bort?
Er det riktig at det er mangel på karbohydrater som gjør at det dannes blodsukker av protein mener du?
Jeg tenker da på at veldig mange av oss her inne har mangel på karbohydrater.
Men vi brenner fett som energi.
Det er når vi får er OVESKUDD av proteiner at det blir laget glukose av det, for at kroppen skal klare å håndtere overskuddet, ikke nødvendigvis ved mangel på karbo.
Slik har jeg forstått det.
Og med proteinoverskudd stiger også inslinproduksjonen, noe som muliggjør energilagring, som igjen fører til vektoppgang.
Ja dette emnet interesserer meg også 
Ja, litt forenklet så er det som du foreslår. Men det er to forhold som må til for at protein skal konverteres til glukose. Det første er helt riktig et lavt insulinnivå. Det andre er hormonet glukagon. Dette sørger for at de cellene som har behov for sukker får det de trenger, om nødvendig ved å kanibalisere proteinet i musklene. Fett brukes som energi for å omdanne protein til glukose, og den delen av fettet som ikke kan utnyttes som energi ender opp som ketoner = ketose.
Voksne mennesker som spiser en balansert diett trenger ca. 1 g protein/kg kroppsvekt/døgn for å dekke aminosyrebehovet. Kroppen har ikke et definert lager for frie aminosyrer (sirkulerende aminosyrer utgjør ca. 100 g). Omsetning av inntatte aminosyrer går enten til proteinsyntese, glukoneogenese eller til en av flere metabolske prosesser.
Poenget er at i ketose reduseres glukosebehovet, og dermed benyttes protein fra kosten til andre oppgaver enn glukoseproduksjon.
Sist redigert av Maipiu : 11-10-09 kl 03:13.
|