Vis enkelt innlegg
Gammel 17-10-09, 13:01   #1
mofe
Seniormedlem
 
mofe sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2004
Innlegg: 14.144
mofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastisk

Blåskjell-heaven til billig penge!

Fikk denne servert av min kjære for noen uker siden - og jeg har aldri før hatt noen lignende sansopplevelse med mat! Woow - hvor godt det er

Og oppskriften er jo lavkarbo - kanskje med unntak av vinen. Har prøvd å lage denne en gang selv, men da med vin - vet ikke hvor mye smaken endrer seg uten vin..

Vi kjøpte blåskjellene på Meny, mener det var 1 kilo, og det er nok til å gjøre 4 stykker nesten mette.. litt stor forrett. Evt. forrett til 5-6 personer. Og det kostet kun 54 kr. for blåskjellene! Har alltid trodd det var mye dyrere, men dengang ei. Så denne retten kommer på under 100,-

1 kilo blåskjell
1 pakke kremfløte
2 båter hvitløk
2-3 chili (kommer an på hvor sterk man ønksker sausen)
3 ts tomatpure
1-2 glass tørr hvitvin


Vask blåskjellene. De som er åpne, knipser man på. Om de ikke lukker seg, er de døde, og skal kastes. (Hvis ikke blir det matforgiftning..)

Hakk opp chili og hvitløk, fres litt i smør. Ha over tomatpureen, fløten og vinen, la det koke seg inn i noen minutter. Legg i blåskjellene, skru ned (vi lot det akkurat ikke koke..), la stå i 10-15 minutter til alle skjellene har åpnet seg. Rør litt rundt innimellom så sausen får fordelt seg. De skjellene som ikke har åpnet seg, kaster man.

Nytes!

mofe er avlogget   Min kostholdsfilosofi: - Svar med sitat