Vis enkelt innlegg
Gammel 23-10-09, 10:46   #1
Momsemor
Juniormedlem
 
Momsemor sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2009
Hvor: Fjernt avgarde...
Innlegg: 28
Momsemor er på en erverdig vei

Om steiking i olje vs smør

Her inne har eg lest meg fram til at steiking i smør er det sunnaste fordi oljene dannar transfeitt ved høge temperaturar. Har eg oppfatta riktig ?

Når det gjeld oljer brukar eg KUN Odelia si rapsolje, og denne er jo berekna på steiking, den tåler temperaturar opp til 180 grader står det på flaska. Likevel er den altså "farleg"? Odelia er jo kaldpressa, og er vel ei kvalitetsolje. Likevel bør eg altså ikkje steike i denne?

Dette er berre ein av tingene eg som nybegynnar er usikker på .

Momsemor er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Prøver så godt eg kan å finne MIN retning...er enno på leit! Svar med sitat