Mer og mindre næringsrike grønnsaker
Hei!
Jeg er ganske sikker på at jeg overhodet ikke får i meg nok grønnsaker. Jeg ønsker at minst 15, gjerne inntil 20, karber skal komme fra grønnsak-inntak - "problemet" er at jeg er temmelig småspist, og rett og slett har en preferanse for de "lysegrønne" grønnsakene; i kjøleskapet mitt er det som regel kinakål, agurk, squash, spinat, noe sopp, en grønn paprika her og der. (Samt hvitløk & chili som krydder!) - Løk og tomat er jeg ikke så veldig glad i
Så jeg har stusset litt over hvordan jeg skal få økt næringsinntaket uten å måtte spise ca dobbelte mengder av det jeg gjør - og så fikk jeg plutselig en sånn aha-opplevelse, det er jo en del av det "faste invetaret" mitt som kan byttes ut med litt mer fargerike, og mer karbohydratrike, versjoner av seg selv. Jeg kan for eksempel gå for grønnkål eller savoykål istedet for kinakål, gul istedet for grønn paprika. En reddik her og der? Eller blir det "juks" å løse det på den måten?
Mulig det er en tullete ting å spørre om, men greit å høre fra de erfarne 
|