Sv: Noe brødlignende uten kli, linfrø eller sesamfrø?
Nøttebrød er godt om han tåler nøtter. Det finnes flere oppskrifter, her er en på et nøttebrød tilpasset optimal ernæring:
(husker ikke hvor jeg har kopiert den fra trolig her fra forumet en gang, eller kanskje mat&helse)
Sitat:
500 gr hasselnøtter eller mandler, alt like deler av begge.
100 gr sammalt mel eller ketolyse bakemiks
2 ts. Bakepulver
1 krm eller 1/2 ts muskat etter smak
15 egg
1,2 dl fløte
250 gram smeltet smør
Kjør nøttene i en food prosessor til det ligner et tykt nøttesmør. Tilsett 100 gram mel eller ketolyse bakemiks, bakepulver og muskat. Rør godt. Ha i egg og fløte.Til slutt tilsettes smeltet smør, og alt blandes godt.
Smør en brødform med rikelig smør, og legg evt bakepapir i bunnen.
Hell røren i brødformen, og la det være igjen 3 cm til toppen sånn at brødet kan heve. Stek i 40 minutter på ca 200 grader og la brødet avkjøles i ovnen.
Som sagt, dette brødet ser ut og kjennes ut som helkornbrød, og kan spises som alt annet brød med pålegg etter eget ønske.
Husk å sjekke med en strikkepinne om det er ferdig bakt før du skrur av ovnen og lar det stå til avkjøling. Blir det for brunt på toppen, er det bare å legge over et flak med bakepapir på slutten.
Temperaturen på ovnen vil variere fra ovn til ovn, så prøv deg fram. Alt fra 190-220 grader er temperaturer som burde passe bra til disse brødene!
Bare vær obs på at nøtter kan være en stopper for noen i forhold til vektnedgang, men slikt vet du ikke før du eventuelt har prøvd.
|