Sv: Bunnløs quiche
Hei!
Jeg kjøper mange ulike typer salami, men favoritten er chorizo. Pølsene varierer jo gjerne veldig i karboinnhold, så du får lese på innholdsfortegnelsen, du finner nok noe med akseptabelt karbnivå etter litt leiting Jeg bor p.t. i Danmark, så jeg har desverre ingen norske pølsetips å komme med nå, men kanskje andre har?
Ang. grønnsaker: jeg steker gjerne opp grønnsakene først. Slik får man innkorporert litt mer fett, og siden grønnsakene er varme når de kommer i forma får paien litt drahjelp i steikeprosessen og blir raskere ferdig. Skal du bruke brokkoli og blomkål kan de nok med fordel kokes litt, evnt steikes litt lengre før de has i formen, med mindre man liker harde småkalde grønnsaker da...
Må også legge til at jeg av og til lager frittata på denne måten også. Du starter med samme utgangspunkt- det du har i kjøleskapet hakkes og stekes i rikelig med fett, skru ned varmen og hell over eggeblanding- egg og ca 1 ss fløte pr egg+krydder og evnt revet ost. Rør litt forsiktig nedi panna slik at eggestanden brer seg ut over heile stekeflata, og la den stå og putre under lokk/med lokket halvveis på slik at litt damp slipper ut til den er nesten gjennomstivnet og har fått fin farge på undersiden. Husk for all del å skru ned varmen så det ikke blir brent. Når frittataen har fått ønsket farge på undersida legger du et flatt lokk eller en tallerken som er litt større enn stekepanna over panna, og snur hele herligheten med den stekte siden opp. (anbefaler å gjøre dette over vasken, det kan bli litt gris...) La frittataen gli med den ustekte siden ned tilbake i panna (tilsett evnt mer fett først) og stek den på lav varme til den har fin farge på den andre siden også.
Hell og lykke og vel bekomme!
|