Tråd: Tiramisukrem
Vis enkelt innlegg
Gammel 05-11-09, 12:24   #1
Franskloffen
Juniormedlem
 
Medlem siden: Jan 2008
Alder: 50
Innlegg: 36
Franskloffen er ny på veien

Tiramisukrem

En av mine yndlingsdesserter er tiramisu og jeg lurte på om ikke det gikk an å lage en variant uten så mye kh i. Jeg valgte å ta bort kjeksen (jeg har sett noen lage med oopsieroll i), og bytte ut sukker med splenda. For min del gjør alkoholen mye av smaken i en tiramisu, så den jeg alltid har brukt beholder jeg selv om den har ukjent sukkerinnhold. Crema mandorla er en dessertvin med mandel- og marsalasmak. Man kan bruke en annen alkohol, som f.eks. amaretto.

liten porsjon(1-2 pers):
100 g mascarpone
1 egg
1 ss splenda
crema mandorla/amaretto
kakao

Pisk egg og splenda til eggedosis. Rør inn mascarponen til jevn røre. Rør inn en splæsj alkohol og sett i kjøleskapet noen timer. Strø kakao over før servering.

Denne er kanskje ikke superlav på karber, men bedre enn helvarianten med fingerkjeks og sukker. For meg er det en fin erstatning til meg når jeg lager ekte tiramisu til gjester en gang. Hvis noen vil ha kaffesmaken også er det bare å ha i en skvett, bare pass på at kremen ikke blir for flytende, den skal være luftig.

__________________

Franskloffen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF/Skaldemann Svar med sitat