Vis enkelt innlegg
Gammel 07-11-09, 00:05   #14
Karin
Seniormedlem
 
Karin sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Bergen
Alder: 69
Innlegg: 1.550
Karin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressurs

Sv: Hva bruker dere som tilbehør?

Squash er en deilig grønnsak. Ta litt hakket løk, litt paprika i biter, en tomat i biter og 5-10 cm squash i biter. Litt olivenolje, litt salt/peppe/oregano. lav varme til grønnsakene er møre. Bon appetit. denne fransk-aktige grønnsaksgryten passer til mye godt, særlig stekt kjøtt.

Ellers bruker vi VELDIG mye mos av blomkål og sellerirot. Kok biter møre i saltvann, ha på en diger smørklatt og litt nykvernet pepper og mos det til puré med stavmikseren. Jo finere den moses, jo mer henger den sammen.
Passer utmerket i stedet for potetmos, ris og lignende.

Annen mos - i stedet for kålrabistappe:
1/2 part kålrabi
1/2 part knutekål, evt blomkål, eller blanding av alt

Eller bare bland ut f eks kålrabi, som er relativt rik på karber, med blomkål, knutekål, sellerirot, nepe - sånt som er relativt fattig på karber. . Dette er mix and match! Også broccoli og hvitløk kan ha en plass her! Man må bare finne ut av hva man selv liker. I tillegg finnes det så mange andre grønnsaker og kombinasjoner av dem at jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si!!

Bare eksperimenter, og lykke til! Jeg har hatt så mange "aha-opplevelser" med grønnsaker de siste 5,5 årene at det er helt utrolig.l

__________________
Karin

Karin er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins/ketolyse Svar med sitat