Vis enkelt innlegg
Gammel 11-11-09, 17:45   #1
Serenio
Medlem
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Oslo
Innlegg: 143
Serenio er på en erverdig vei

Å være gjest

Vi har blitt invitert på fest og fått menyen tilsendt, og den består i grunn bare av høykarbomat. Dvs. at det er lite å bytte ut med noe annet eller å la være å spise. Hva gjør man egentlig da? Skal man være høflig og spise det man får, eller skal man si fra at dette blir komplisert? Det er helt uaktuelt å ta med noe hjemmefra som erstatning, det gjør man bare ikke når man er på besøk hos en gourmetkokk...

Jeg kjenner vedkommende godt, og valgte å sende en mail og forklare situasjonen og fikk et forstående svar, men jeg føler meg likevel SÅ teit, utakknemmelig og vanskelig. Og jeg hater å føle meg sånn! Han lager forøvrig ubeskrivelig god mat, så fristelsen til å bare droppe lavkarbo er stor... men, jeg vil jo ikke det egentlig!

Hvor farlig er det egentlig å ta en dag hvor man bare pøser på med sukker i mengder? Jeg vet av erfaring at jeg ikke greier måtehold eller "bare i dag" - og det gjelder røyking, godis, mat, ja, det meste egentlig. Skal jeg klare å slutte å røyke må jeg bli fanatisk ikke-røyker. Skal jeg klare å leve lavkarbo, må jeg leve VIRKELIG lavkarbo, jeg greier ikke sånne mellomløsninger, det fører til langvarig "gi faen og gå opp i vekt igjen"-fase. Og det kommer mange sånne utfordringer framover. Mange fester, julebord, julepartyer og bursdager. Hvordan løser dere dette?

Serenio er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Vektoperert (DS i 2003) men vil gjerne leve LCHF Svar med sitat