Vis enkelt innlegg
Gammel 15-11-09, 11:48   #50
jvb
Seniormedlem
 
jvb sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Kristiansand
Alder: 48
Innlegg: 634
jvb er et fyrlysjvb er et fyrlysjvb er et fyrlysjvb er et fyrlysjvb er et fyrlysjvb er et fyrlys

Sv: Lavkarbo gjør deg feit

Gammel tråd men det ble linket til fra en ny post

Alle som hadde overvekt eller annen sykdom som antas å påvirke overvekt var tatt ut av grunnlaget - f.eks. diabetes og kreft slik at tallene kun gjelder FRISKE personer.
"Valid dietary data was obtained from 9,801 participants. Of these, 5,350 participants were excluded because they reported at least one chronic comorbid condition (such as diabetes or cancer), leaving 4,451 healthy adult Canadians for this analysis."

Interessant å merke seg at det er flere syke enn friske canadiere

I tillegg ble de som gikk på høykarbo-diett (over 60% fra karbo) eller på en diett hvor mer enn 20% eller over 120g/dag kom fra proteiner tatt ut av grunnlaget for å ekskludere de som gikk på en eller annen kur.

Uansett: Tallene er som følger

Sjansen for overvekt (bmi >25) var i de fire gruppene:
65% in quartile 1, 54% in quartile 2, 51% in quartile 3, and 51% in quartile 4

Kode:
Energy (kcal/d)			2,214	2,313	2,303	2,140	
Fiber (g/d)b			13	17	18	22	
Carbohydrate (g/d)b		179	234	269	319	
Sugar (g/d)b			46	63	76	103	
% Sugar in carbohydrate		25	27	28	32	
Protein (g/d)b			104	88	79	70	
Total fat (g/d)b		88	76	68	54	
Monounsaturated fat (g/d)b	35	30	27	21	
Polyunsaturated fat (g/d)b	15	14	12	10	
Saturated fat (g/d)b		30	25	22	16	
% Energy from protein		21	18	16	14	
% Energy from carbohydrate	36	47	54	64	
% Energy from fat		40	35	31	24	
% Energy from saturated fat	14	11	10	7	
% Energy from polyunsat fat	7	6	5	5	
% Energy from monounsat fat	16	14	12	9	
Fruit intake frequency per dayc	1.0	1.1	1.2	1.4	
Salad per dayc			0.5	0.5	0.4	0.5	
Potatoes per daycd		0.3	0.3	0.3	0.3	
Carrots per dayc		0.3	0.3	0.3	0.4	
Other vegetablesc		1.1	1.1	1.0	1.3	
Total fruit and veg per dayc	3.9	4.1	4.2	4.9

Undersøkelsen viser hva friske mennesker spiser og setter det sammen med sjansen for overvekt i den gruppen basert på at de registrerer høyde og vekt hos en sykepleier og fyller ut et skjema over hva de har spist siste 24 timer.

Min observasjon er vel at jo mer du blander karbohydrater og fett, jo større sjanse har du for å bli overvektig. 36/21/40 (k/p/f) har jeg aldri sett på som optimal ifht vekt. Undersøkelsen sier ingenting (faktisk utelater de jo alle som har sykdommer) om faren for hjerte og karsykdommer og nervesykdommer (alzheimers/MS etc)

Den feiteste gruppen har et snitt på 179g karbo om dagen, noe som faller godt utenfor de fleste definisjoner av lavkarbo.

Tittelen burde vært: Hvis du er helt frisk, ikke går på diett og blander sukker med fett blir du overvektig

__________________
You think it's FOOD you're eating?

Sist redigert av jvb : 15-11-09 kl 12:09.
jvb er avlogget   Min kostholdsfilosofi: IF - LCKD Svar med sitat