Vis enkelt innlegg
Gammel 17-11-09, 23:14   #37
Lillebille
Medlem
 
Lillebille sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Kongsvinger
Innlegg: 181
Lillebille er på en erverdig vei

Sv: Er mannen min insulinresistent?

Vi har sjekket med ketostix hele veien, og mannen min var i ketose selv etter en planlagt sprekk en fredagskveld for 2 1/2 uke siden (jeg datt ut, men er kommet inn igjen). Tenkte kanskje at det kunne sette i gang en eller annen prosess…men neida, det gjorde det ikke, heller tvert imot. Han gikk opp 2 kilo, og sliter fortsatt med dem.
Jeg, som nå har en BMI på 23, har gått ned forholdsvis mye i forhold til ham (har gått ned 5 kilo på samme tid som han har gått ned rundt 3 kilo). Han synes jeg hiver innpå ”som en tømmerhogger”, i forhold til hva han klarer å trykke ned. Jeg spiser jo like mye, om ikke mer enn ham!!

Hans BMI er 32, 186 cm høy og 114 kg. Men han klarer rett og slett ikke å spise mer og er mye kvalm av alt fettet. Jeg har ikke vært kvalm i det hele tatt, jeg…

Og han da, som alltid har elsket fleskepølse og alt synlig fett på koteletter etc..jeg klarer ikke sånt…

En typisk dag for oss:

Frokost:
5-6 egg, som regel lager jeg eggerøre med fløte og gressløk, stekt i smør, masse smør (det som blir til overs blir spist til lunsj). Har i perioder laget eggerøren uten fløte for å se om meieriprodukter fungerer som ”stoppere”.
Bacon, noen ganger steker jeg to pakker så det er noen igjen noen skiver til lunsj også. Vi handler mye i Sverige siden vi ikke bor så langt fra grensen, det er MYE å spare på det!
Baker lavkarbobrød med jevne mellomrom (Karins, mener jeg det er). Han tar to tynne skiver av det til frokost. Han har også forsøkt å kutte ut det, uten at det har hatt noe å si på vekten.

Jeg har alltid friske tomater, agurk etc på frokostbordet, og han er flink til å forsyne seg av det. 1-2 tomater for eksempel…

Én kopp te på hver av oss. Jeg bruker kunstig søtning, han ikke.

Middag:
Siden vi handler mye i Sverige, går det mye i kjøttdeig og kjøtt generelt. Alle slags kjøtt/kjøttdeiggryter med løk, chili, paprika, litt tomatpure, evt litt fløte, og det evinnelige tilbehøret: blomkål og brokkoli. Forsøker å variere dette litt da, med blomkålmos og sånn…
I dag hadde vi bakt laks med urter og meierismør, seterrømme, agurksalat (med olivenolje, litt eddik, bittelitt stevia og salt). Orket ikke tanken på blomkål og brokkoli, så det ble en tomat på hver av oss i tillegg.

Kveldsmat:
Han tar vanligvis en tynn lavkarboskive med meierismør og pultost (lukter VONDT, men 0 karber i pultosten! ), sammen med en kopp kaffe med fløte til Dagsrevyen.

Han drikker MYE vann gjennom dagen, 3 til 3 ½ liter.

That’s it!

Huff, dette ble langt, men jeg vet ikke min arme råd. Lander hele tiden på at han må være insulinresistent, men å få kontakt med fastlegen i disse svineinfluensatider er jo nærmest fåfengt. Og jeg sier hele tiden til ham at her er det tålmodighet som gjelder, og at det aller beste er å klare det UTEN drahjelp fra medisiner (metformin f.eks).

Og ja, vi har hund. Hans oppgave er å gå tur én gang om dagen, han er borte rundt en time hver gang. Men på grunn av en dårlig hofte tror jeg det blir så som så med gåing, men tross alt, han gjør så godt han kan...

Les og kommenter dette den som gidder….

Lillebille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo - ketolyse Svar med sitat