Vis enkelt innlegg
Gammel 19-11-09, 21:20   #64
Margrethe
Medlem
 
Medlem siden: Jul 2009
Hvor: Berkeley, USA
Innlegg: 436
Margrethe er ny på veien

Sv: Alternativ til vaksine!

Opprinnelig lagt inn av Kanutten, her.

Du mener at en sølvkolloidal er nok sølvatomer sammen til å fylle det ytterste skallet??? Skjønner tankegangen din! Tror jeg.. Fordi at selv om det reagerer med andre sølvatom er det fremdeles sammensatt av ioner! (?)

Beklager - jeg skrev mens jeg var i forelesning, så jeg skrev atomer istedet for ioner et sted. Sånn går det når man gjør to ting på en gang... Altså - ved elektrolyse får du sølvIONER. De mangler noen elektroner i ytterste skall (positiv ladning) og må tilføres elektroner igjen for å kunne bli metallisk sølv. Kolloidalt sølv er små nok sølvpartikler (kolloidal = størrelsesbegrep) av metallisk sølv, ikke ioner.

Det med elektronskall og ytterste skall er en veldig forenklet modell som ikke brukes så mye på universitetsnivå - vi snakker heller om molkekylorbitaler og der er verden mer kompleks. Se heller for deg at samtlige sølvatomer i en partikkel (uavhengig av størrelse) deler alle atomene i "ytterste skall" samtidig. Dermed har alle sølvatomene fulle "ytterskall" uavhengig av hvor mange atomer som er i en partikkel. De mangler ingen elektroner og er nøytrale samtidig som elektronskyet stabiliserer "ytterske skall" Ionisk kolloidalt sølv er derfor en selvmotsigelse - enten har man kolloidalt sølv eller så har man sølvioner. Sølvioner er det man får ved å elektrolysere vann - og veien derfra til kolloidalt sølv er nok temmelig komplisert. Grunnen til at jeg sa at jeg ikke utelukker at noen partikler kan finne sammen var fordi jeg regnet med at det ville bli angrepet dersom jeg ikke gav den disclaimeren.


Sist redigert av Margrethe : 19-11-09 kl 22:26.
Margrethe er avlogget   Min kostholdsfilosofi: South Beach Svar med sitat