Vis enkelt innlegg
Gammel 20-11-09, 07:07   #3
aslaug
Seniormedlem
 
aslaug sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2009
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.251
aslaug har en fantastisk aura rundt segaslaug har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Masse spøsrmål angående, hjernen, fett, mettet etc.! Tusen takk!

Opprinnelig lagt inn av Chopin, her.

Hei!

Jeg har lest litt biologi på VGS. og kommet over noe interessant! Det sto... karbohydrater blir til glukose og det er det eneste næringstoffet som hjernen våres trenger for å fungere! Så tenker jeg da:

1. Hvis jeg går på lavkarbodiett HELE livet... hva skal hjernen min spise til slutt da?

2. Hvis jeg jogger, trener.. så trenger jo også glukose fra karbohydrater for å kunne gjøre celleånding...? Så.. ingen karbohydrater ingen celleånding?

Så tenker jeg ikke så mye og bare lurer på ting nå:

3. Jeg også hørt litt at det såkalte mettet fett øker kolesterolet... og det er gammel forskning fra 60-tallet! Og i dag vet enkelte forskere bedre, og at det kanskje ikke medfører riktighet! Snarer er det vel mye arvelig og pga. røyking. Kan noen fortelle litt mer rundt dette? Og jeg har forstått riktig?

4. Hva om jeg spiser bare fett nå... hvordan blir det fordøyd? Hvordan vil kroppen ta dette til seg? Hva bruker den det til? Ja.. hele greia liksom... blir det lagt i fettceller? Jeg trodde KUN glukose kunne legges i fettceller... og det får du ikke av fett..?

Altså.. jeg kommer til å pakke flere spørsmål etter hvert som de popper fram! Jeg er ikke her for si at lavkarbodiett er bullshitt... når jeg har lest litt rundt så tror jeg faktisk på det! Etter hva jeg har lest... så var det etter jordbruksrevolusjonen vi faktisk begynte med mye karbohydrater. Og kroppen våres endrer seg vel ikke særlig mye i løpet av 10 000 år?

Dere trenger ikke fylle ut personlig svar hvis dere ikke vil, gjerne hjelp meg med fine googleord, eller lenker til websider med utfyllende informasjon. Engelsk går også fint!

Tusen takk!

EDIT

5. Finnes det noe... "brød" lignende greier, som smaker godt som jeg kan ha pålett på? Ost å sånnt? Så det er godt...?

6. Hvordan blir magen med sånn lavkarbo? Blir det rare doturer?

7. Jeg har snoka rundt på websiden en stund nå... men finner liksom ingen nybegynnerguide! Kom i gang her el... Hvor mange karbohydrater anbefaler dere maks? Hvor mye fett, og hvor mye proteiner. Jeg ønsker å gå ned i vekt! Tusen takk!

Hei!
Det er sikkert lurt å starte med å lese en bok eller 2, der finner du mye bra. Jeg begynte med Skaldemann, ketolyse boka og "Best uten Brød" og lærte masse i starten. Lykke til

__________________


aslaug er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 5-25-70 Svar med sitat