Vis enkelt innlegg
Gammel 21-11-09, 23:33   #14
Trolljenta
Seniormedlem
 
Trolljenta sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2005
Hvor: Bergen
Alder: 43
Innlegg: 2.146
Trolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt av

Sv: "Verdens beste pizza" (NB: med vanlig deig)

Opprinnelig lagt inn av Frøy, her.

Mulig det har samme GI, men det påvirker ikke blodsukkeret like mye. GI er vel for en stor del erstattet med GB (glykemisk belastning), forresten? Det er mer protein i spelt, så man blir mye mettere og blodsukkeret blir på langt nær så svingete. Det er himmelvid forskjell for min del iallefall. Og så har spelt næringsstoffene inni kornet og ikke bare i skallet, som hveten. Så spelt er absolutt et godt alternativ!

Kan vel ikke si meg enig i at det er et absolutt godt alternativ, men om man må velge mellom pest og kolera, så er nok spelt det beste valget.

Her er dataene jeg får frem på næringsinnholdet

Siktet hvetemel

Protein 11,8 gram
Karbohydrater 63,9 gram

Siktet spelt

Protein 15,97 gram
Karbohydrater 65,68 gram

I teorien skal ihvertfall blodsukkeret svinge nesten likt av begge deler.

__________________
Min lavkarbo blogg
Trolljenta er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat