Vis enkelt innlegg
Gammel 27-11-09, 10:33   #5
Sivi
Juniormedlem
 
Medlem siden: Jul 2009
Innlegg: 33
Sivi er på en erverdig vei

Brød uten mel og gjær

Her er oppskriften fra Brit. Hun har ikke regnet karbohydratinnhold på brødet, men det skal være veldig godt:


n 2 1/2 kopp store el vanlige havregryn (alt. glutenfri havregryn)
n 1/4 kopp linfrø
n 1/2 kopp gresskarkjerner (kan hakkes om ønskelig)
n 3/4 kopp solsikkekjerner
n 1/2 kopp soyamel
n 1 1/2 kopp fin bokhvete (el kikert-, amaranth-, quinoamel)
n 2 ts bakepulver
n 1/4 ts salt
n 2 bs fiberhusk blandet i ca 5 dl vann

Egentlig kan du vel selv bestemme ingredienser. Jeg tilsetter f eks litt sesamfrø. Du kan også bruke hakkede oliven, hakket tørket tomat, litt raspet gulrot, tørket frukt.
Bruk kjøkkenmaskin. Kjevle ut til ca 1/2 cm på bakepapir. (Bruk gjerne plastpose rundt kjevlen.)
Overfør bakepapir med deig til ovnsplate og stykk ut i biter på størrelse med 1/2 knekkebrød.
Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 35 min.

1 kopp = 2 1/2dl

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5957251.ab
http://www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf
http://www.lchfrecept.com/

Sivi er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat