Gerds ostekake
Bunn:
n 250 gr. grovhakkede mandler
n 100 - 150 gr. romtemperert smør (bruk helst Tine meierismør).
Blandes godt
Fyll:
n 1 boks seterrømme
n 1 boks fløte (1/3 l.)
n 1 pk Heistad bringebærgele (bruk 1/2 mengde vann) fåes kjøpt hos Ica Maxi, Ultra og Mega
n 1 pk Philadelfia ost / Tine kremost
Lag gele, avkjøles. Rør sammen kremost og rømme
Visp kremen
Bland rømmeost, krem og ha i geleen. Bland alt forsiktig, og helles over bunnen (bruk rund form).
Stå kaldt natta over
Guri S. sendte meg dette forslaget som hun hadde funnet her inne, og jeg kan skrive under på at med denne kaken lider vi ingen nød i selskap, den er utrolig god!
Her kan man også lage egen gele av sitron/lime fun light saft og gelatin i stedet for Heistad.
Den kan også lages i muffinsformer slik at vi enkelt kan ta med snacks til oss selv i selskap med ”høykarbere”.
Dersom du ikke liker mandler i bunnen så kan du benytte Cavalier cinnamon kjeks
kjøpt på helsekosten (Solsiden). Gelelokk kan også lages.
|